lördag 28 februari 2009

Lördag

Blev en ganska tidig kväll igår. Kom hem från Leksand strax efter elva och jag va helt slut då, hade ont i huvudet och var trött som fan =( Så jag hoppade i sängen på en gång. Pratade lite med Christian innan jag somnade å då kändes allt lite bättre =)

Har varit en skit fin dag idag, soligt och skönt! Åt toblerone till frukost och ursäktade det hela med att det faktiskt är lördag. Nu sitter jag och äter igen och väntar på att Fiia ska komma å plocka upp mig om ca en timme. Vi ska dra å hyra en film, sen blir det till å baka bagels och göra fruktsallad. Kan bli spännande! ;P Blir nog några avsnitt av sex and the city också.


Här kommer ett recept på bagels:

25 g jäst
5 dl ljummet vatten
2.5 tsk salt
2 msk flytande honung
13,5 dl vetemjöl special
vatten till kokning
1 st uppvispad äggvita
1 dl sesam,solros eller linfrön

1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, salt, honung.

2. Tillsätt lite mjöl i taget.

3. Arbeta degen i maskin i cirka 5 minuter. Degen skall vara stum och ganska hård.

4. Låt den jäsa i bunken till dubbel storlek under bakduk i cirka 60 minuter.

5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.

6. Forma varje bit till en rund bulle och tryck ut ett hål i mitten med hjälp av pekfingret. Snurra degbiten runt fingret så att den större ring bildas.

7. Jäs bagelsen under bakduk på en plåt med bakplåtspapper i cirka 45 minuter.

8. Koka upp vatten i en stor kastrull.

9. Sätt ugnen på 175 grader.

10. Koka degringarna i vattnet, några i taget, i cirka 2-3 minuter på varje sida.

11. Låt dem torka av på en ren kökshandduk.

12. Lägg över dem på plåten och pensla med uppvispad äggvita och strö över valfria frön.

13. Grädda bröden gyllene mitt i ugnen i 20-25 minuter.


Enjoy! =D

Tjejer och mjukisar

Vad är det egentligen med tjejer och mjukisar?
Fick den frågan igår och ärligt talat så kan jag inte riktigt svara på det. Vi kan leva med en mjukis hela livet, vi behandlar dem som om de vore på riktigt, och då menar jag RIKTIGT på riktigt. Vad är det med oss egentligen? Kanske det är som det sägs: kvinnor har ett oerhört stort behov av att få ta hand om ting och visa kärlek.
Hur som helst älskar jag min nya apa =)

fredag 27 februari 2009

Hemma igen

Jaha så va man hemma igen då, vet inte riktigt vad jag ska säga om det förutom att det känns deppigt och dött. Känns som att jag bara dödar tid här hemma =/ Jag trivs ju så jävla bra där borta! Men de är ju kul å få komma hem till alla sina underbara <3
Blev upphämtad i blge av pappa så jag blev tvungen å följa mä han till falun för han skulle på nå jävla möte, fick ligga i bilen å sova under tiden :P Tillslut åkte vi iaf hem å de va så jävla skönt å få komma hem å slänga sig i sängen! På eftermiddagen tog jag och Fiia en promenad med Wilma. Sen blev de till å laga lite mat medan Fiia lånade mitt badkar:P Och så lyckades vi avverka sex stycken sex and the city avsnitt också =D Blev en tidig kväll för mig, usch så ensamt det känns!

Idag har varit en helt vanlig och händelsefattig dag. Har fixat alla räkningar och varit på banken en sväng. Och så drog jag hem till mormor och morfar och hälsade på ett tag =) Tror mormor är lite nyfiken på Christian ;P Och jag vet att hon skulle ÄLSKA honom, och det känns ju bra =)
Tog en promenad med Fiia också men de va mest bara drygt, saknade motivation totalt idag! Ikväll blir de nog hockey iaf, Leksand-Malmö i ett fullsatt Ejendals, grymt! Blir nog till å träffa Fiia, Fie å co sen också=)

Som alla andra

Jaha så har man gjort som alla andra och skaffat sig en blogg då...
Fan jag som hatar att vara som ALLA andra! Men den här gången kunde jag inte låta bli... Jag får trösta mig med att jag inte har skaffat facebook iaf och jag tänker inte göra det heller! :P

För att jag är jag - oftast inte som alla andra ;P

 
Background by Jennifer Furlotte / Pixels and IceCream