torsdag 30 juli 2009

Sista natten

Sitter hemma hos mamma och bloggar idag. Har ju städat ur lägenheten nu så jag får sova där sista natten. Så ikväll har jag bara myst och njutit av sällskapet av mamma och syster, tillsammans med chokladbollar, popcorn och en värdelös film.

Har fått två samtal idag angående jobb också, så jag får hoppas på det bästa.
Fick ju tyvärr lov att tacka nej till det jag blev erbjuden senast... Lite trist.

Imorgon bär det i alla fall av till Stockholm och älskling igen, gud vad jag saknar honom!


Nu ska jag snart krypa ner i sängen och vänta på att älskling ringer.


Sov gott allihop! :)

tisdag 28 juli 2009

Ny frisyr

Idag har jag varit och skaffat mig en ny frisyr, en kort sådan. Jag som absolut inte vill ha kort hår, men det behövdes och det blev faktiskt rätt bra tror jag, så jag är nöjd.
Hann med några timmar på kupolen också vilket resulterade i lite nya inköp.

Imorgon bär det av mot Gävle och IKEA så då blir det ytterligare några inköp. Hade ju tänkt fixa lite i lägenheten men det behövs ju tydligen inte längre...
Tänk om pojkar kunde förstå allt lika bra som Sofie, det vore ju underbart!

måndag 27 juli 2009

Vägen till jämställdhet?

Satt och läste en tidning från igår och fastnade vid ledarsidan. Där står en artikel om att man borde skrota den befintliga namnlagen, då det är ett steg närmare jämställdhet. Den befintliga lagen gör det svårt för en man att ta ett kvinnonamn(och vise versa) samt hindrar föräldrar från att döpa sina barn till vad som helst.

Skribenten anser att vuxna människor själva borde ha all rätt i världen att bestämma vad sina barn ska heta. Och läser man enbart stycket "vuxna människor borde ha all rätt i världen att bestämma själva" så låter det ju självklart! Men när det kommer till att döpa pojkar till Emma och flickor till Åke, eller varför inte Falukorv, då blir jag lite tveksam. Det kanske är trångsynt av mig, vad vet jag?

Kanske är det just det som är problemet, det är för många som är lika trångsynta som jag? Som är rädd för vissa förändringar och vill att allt ska vara som det alltid varit? Kanske borde vi skita i allt och "go crazy".


Så nu undrar jag vad ni tycker om detta?



Vill också säga att jag tycker att det är självklart att transpersoner ska få byta till ett namn som passar deras nya identitet.

lördag 25 juli 2009

Helg

Fick världens bästa överraskning igår.
Älskling ringde och berättade att han tänkte komma upp hit över helgen eftersom att han är ledig. Gissa om jag blev glad!
Så det bar av till Sala för att möta upp honom. Tog lite längre tid än väntat så vi skippade det planerade drickandet när vi kom hem. Fiia tyckte att vi hade förstört hennes fredagskväll, inget vi gjorde med flit dock, men men...

Måste hämta min kamera snart så jag kan ta lite kort och lägga upp.


Ikväll blir det nog till att dricka lite vin och bara mysa, lovely!


Ha en bra lördag allihop! :)

torsdag 23 juli 2009

Lägenheten

Så har jag äntligen bestämt mig för hur jag ska göra med min lägenhet. Jag kom fram till att det är lika bra att säga upp den. Så nu håller jag på att packa och städa för fullt så jag blir klar innan den sista juli. Men det är så himla mycket och det känns som om det inte händer någonting här hur mycket jag än plockar.


Tog en paus i plockandet och målade naglarna :)


Jag använde nagellacket Paris från Make-up store.
Tycker att färgen blir lagom diskret och fin.



Och såhär blev resultatet, inte världens bästa bild men...

onsdag 22 juli 2009

Funderingar

Vad är det egentligen som gör att man verkligen stannar upp och läser en blogg när man ser den? Läser man en blogg som inte har en snygg design?
Eller läser man faktiskt i bloggen först, oavsett design, innan man bestämmer sig för om den är läsvärd eller inte?
Kan en blogg vara bra trots ett trist utseende? Och tvärtom kan den vara intressant enbart på grund av designen?
Någon som har några bra åsikter? Vad är det som krävs för att ni ska läsa en blogg och kanske till och med följa den?

måndag 20 juli 2009

Förhandsvisning av Sommaren med Göran

Vi har fått biljetter till förhandsvisningen av Sommaren med Göran som har biopremiär den 31 juli, så det blir bio idag igen. Alltid trevligt med gratis nöjen :)
Hoppas att vi hinner springa runt på stan och äta lite god mat också, det visar sig väl hur det blir med den saken...

Nu måste jag ta och fixa mig lite och sen är det bara att vänta på att älskling kommer hem från gymmet.

Ha en bra måndag allihop, för det tänker jag ha!

Gymma

Igår bestämde jag mig för att jag skulle gå ner och gymma lite idag. Och tro det eller ej men det gjorde jag också, jag var där i nästan en timme! Och jag gick dit frivilligt, ingen älskling som tvingade med mig den här gången inte.

Ska skicka efter lite kläder från hm idag. Hittade lite fina saker. Bland annat dessa skor.

söndag 19 juli 2009

Hemma igen

Jaha så var man hemma igen då. Det känns så konstigt ibland att kalla den här platsen för hemma men samtidigt så känns det väldigt bra. När jag åker hem till Dalarna så blir det alltid "du får bara vara där några dagar sen får du lov att komma hem igen", kanske inte ordagrant men...

Hur som helst så var det blött och kallt i Gävle. Var där och kollade på friidrott, det var t.ex en 15-årig kille som hoppade 2 meter i höjdhoppet. Och för er som inte förstår det så kan jag tala om att det är bra, mycket bra till och med! Det gör honom bäst i Europa i sin ålder.

Har nyss tagit en dusch för att återställa kroppstemperaturen till det normala och så har jag smällt i mig lite kladdkaka med vaniljvisp. Har dessutom hunnit med både pizza och donken idag, tur att jag inte missbrukar onyttig mat då...
Nu ska jag sätta mig i soffan och läsa lite medan jag väntar på att älskling ska komma hem:)


Ha en mysig söndag!

Tripp till Gävle

Har precis ätit frukost och klätt på mig. Blir en tripp till Gävle idag och vad vi ska göra där får ni höra om sen när jag kommer tillbaka. Vet faktiskt inte riktigt själv vad vi ska göra så...

Ha en bra dag allihop!

lördag 18 juli 2009

Bio

Igår blev det en sväng på stan med Ch. Köpte ett par presenter till Martina och nagellack och en ny glasfil till mig. Så nu blir det till att fixa naglarna sen! :)
Lyckades övertala Ch att vi inte skulle äta på donken eller burger king den här gången så det fick bli middag på kungshallen istället. Det är ju perfekt när man har en kräsen karl med sig för då kan han äta ungkarlsmat och jag får äta min thaimat.
Kvällen avslutades med bio med tobbe, erik och två till(som jag har glömt namnen på, pinsamt). Eftersom att det var jag och massa pojkar så blev kvällens film naturligtvis Brüno.
Och vad ska jag skriva om den filmen då? Jag har faktiskt inte en aning, kan inte bestämma mig för om den verkligen var rolig eller om den bara var pinsam och överdriven. Får fundera lite på det där och återkomma senare.

Nu ska jag och älskling ut och sola och bada :)

Ha det fint allihop!

torsdag 16 juli 2009

Alla dessa rökare

Tycker att diskussionen om huruvida man borde förbjuda rökning på balkonger eller inte är ganska intressant.
Själv har jag ingen balkong så det är ingenting jag har tänkt så mycket på innan, det är ju liksom ingenting som har påverkat mig. Men jag kan förstå att folk blir irriterade, det skulle nog jag också ha blivit. Inte allt för mysigt om man t.ex. sitter ute på balkongen och ska äta frukost och det sitter folk och röker runt om kring...
Och jag fattar inte hur rökare INTE kan förstå hur äckligt sånt där verkligen är, är de verkligen så korkade eller är det bara för att de måste stå upp för "sin sak"? De måste ju inse att deras rökande faktiskt påverkar andra!

Antar att jag kommer få en hel del skit för det här... Men vet ni vad, jag bryr mig inte!

onsdag 15 juli 2009

Allsång med Rybak

Igår var vi som sagt på Allsång på skansen. Och jävlar vad alla tjejer (och säkert några av killarna) är "kära" i lilla söta Alexander Rybak! Fullt förståeligt dock för han är ju verkligen som en kramgo liten hobb. Var en hel del folk där igår ( ca 21 000) och jag såg tyvärr inte allt för mycket, så är det när man är liten och kort.












Nej, nu ska jag ut och ta en promenad i solen(!). Sen blir det till att fixa ett CV.
Kanske blir grillning vid vattnet ikväll också? Det visar sig väl... men det vore ju mysigt! :)

Ha det fint allihop!

tisdag 14 juli 2009

Lunch

Så har man fördrivit ytterligare några timmar genom att göra i princip ingenting. Men man blir hungrig även av att göra ingenting så nu är det dags att göra lite lunch, få se vad det blir för spännande. Är lite sugen på att ta en promenad men så fort man tittar ut så minskar det suget drastiskt. Vem vill gå ut och gå i spöregn och bli blöt och kall när man kan sitta inne och mysa med en kopp varm choklad och sex and the city? Inte jag iaf!

Morgon med nyheterna

Värst vad man är uppe tidigt idag men det känns bra!
Idag blir det till att åka in till stan en sväng. Har bestämt mig för att köpa byxor som jag kan ha ifall jag får för mig att träna. Sen blir det förhoppningsvis Allsång på skansen med älskling.

Nu ska jag gå och göra mig en god frukost som kommer att avnjutas framför tv4 nyheterna.
Ha det fint allihop!

måndag 13 juli 2009

Solsemester


Jag är sååå sugen på att åka utomlands! Jag vet inte riktigt vart men det spelar inte så stor roll. Bara det är sol är jag nöjd! Tänk vad skönt att få ligga vid poolen/havet, att få gå ut och äta mat och dricka drinkar och festa natten lång om man känner för det.

Bilden är för övrigt från Bulgarien.

Dilemma

Jag vet verkligen inte hur jag ska göra! På nått vis har jag tydligen kommit in på ekonomi programmet på högskolan Dalarna. Jag som till och med glömt bort att jag ens har sökt dit, jag vet inte ens VARFÖR jag sökte dit... Jag vill ju plugga men jag vill inte plugga där. Halva vitsen med att plugga vidare är ju att få komma bort, eller? Samtidigt så vill jag verkligen inte gå runt och göra samma sak som jag gör nu (absolut INGENTING) i ett halvår/år till!
Hjälp mig!

söndag 12 juli 2009

Ice age



Var äntligen och kollade på bio i fredags. Blev 3d versionen av Ice age 3. Riktigt mysig film måste jag säga!

fredag 10 juli 2009

Höstkänslor


Jag kan inte låta bli att få höstkänslor när vädret är som det är... Det känns så fel! Man ska inte ha höstkänslor mitt i "sommaren"! Men men jag tycker om hösten och snart kommer hm's höstkatalog,wiiee!

torsdag 9 juli 2009

Dåliga dagar

Jag blir så ledsen att höra/ läsa att människor mår dåligt, speciellt människor som jag känner. Jag vill inte att dom ska vara ledsna och inte orka göra någonting! Jag vill att de ska må bra och vara lyckliga och glada!
Jag vet ju själv hur hemskt det är att må sådär...
Just nu mår jag väldigt bra, jag är jättelycklig! Även om jag naturligtvis också har mina mindre bra dagar.... Det känns nästan lite dumt att jag ska få må så här bra när det är så många andra som inte gör det.
Hur som helst önskar jag all lycka till de människor jag bryr mig om!

torsdag 2 juli 2009

Sötsug



Jag är så grymt sugen på något sött och gott just nu! Men jag orkar tyvärr inte gå till affären och handla... Den här söta saken bakade jag för någon vecka sedan och jag skulle inte säga nej till en sådan just nu.
Har varit ute en liten sväng i solen idag och läst och naturligtvis lyckades jag bränna mig... Jag kan fan inte vara i solen!

Nu ska jag inte tråka ut er med mitt meningslösa skrivande mer, men kom gärna förbi och bjud på jordgubbscheesecake! =)

onsdag 1 juli 2009

Hemmafru

Idag har jag känt mig som en riktig liten hemmafru. Jag har storstädat, diskat och tvättat ett x antal tvättar. Men det måste ju göras och någon måste ju göra det, och ska det bli gjort så måste denna någon vara jag.

<3

Fick lov att lägga upp ett par bilder från midsommar också^^






 
Background by Jennifer Furlotte / Pixels and IceCream