tisdag 26 januari 2010

Den svenska avundsjukan

På sista tiden har jag fått se ett antal exempel på den svenska avundsjukan. Och för att göra det tydligt så är det inte mig den riktats mot utan helt andra (offentliga)människor.
Jag förstår inte varför vissa har så svårt med att hantera andras framgång. Så fort man visar upp att man är framgångsrik och att man kan spendera bra mycket mer pengar än de flesta av oss så är det alltid någon som måste vara där med sina negativa kommentarer. Saker som att man är en dålig förebild för unga för att man köper dyra saker och berättar om det, sådant där förstår jag inte alls! Jag skulle snarare kalla dem för bra förebilder: Jobba och kämpa stenhårt så kan du också lyckas!
Du kommer aldrig att lyckas om du bara sitter hemma och är bitter och så pass missnöjd med dig själv och ditt liv att du får lov att gnälla på andra som har det du vill ha, men inte har.
Ta tag i det du vill lyckas med i livet istället och kämpa hårt för att verkligen genomföra det. Det finns inget som säger att det kommer gå lekande lätt, snarare tvärtom, men om du kämpar till 100% så är ju chanserna bra mycket större att du lyckas.

2 kommentarer:

Jossan sa...

Helt rätt! Är så less på att bo i "landet lagom" ibland...

Martina sa...

Människor är knasiga.
Joo igår gjorde jag iaf. Får väl se om det händer igen eller inte;)

 
Background by Jennifer Furlotte / Pixels and IceCream